2013. április 12., péntek


„Minden azt súgja, hogy rossz döntést készülök hozni, de a rossz döntés is egy lépés. Mit akar tőlem a világ? Hogy ne kockáztassak? Hogy menjek vissza oda, ahonnan jöttem, és ne merjek igent mondani az életre?”

„Az élet olyan, mint egy utazás: aki tudja, hová akar menni, akkor nagy valószínűséggel oda is fog megérkezni.”

Amikor a dolgok már nem is állhatnának rosszabbul, nevetni kell rajtuk, különben mindent elnyel a kétségbeesés.”

„Ne aggódj. Jön majd, felforgatja az életedet, és mindent felülír. Érezni fogod, ha itt az ideje. Kapálózhatsz, ellenkezhetsz, ha eljön az idő, semmit sem fogsz tudni tenni ellene. De addig élvezd azt, ami van. Ami jön, ami az életed, mert a pillanatok nem jönnek vissza. Nem lesznek ott még egyszer, csak hogy te kiélvezd őket. Vedd észre, lásd meg, a csodát, mindent, ami körbevesz, mert addig, amíg nem tudod kinyitni a szemed, meg sem láthatod azt, aki még különlegesebbé, és még teljesebbé varázsolja az életedet.”

„Isten azért tartja vissza, amire vágyunk, hogy megadja, amire szükségünk van.”

„Az emberek egész életedben meg akarják majd mondani, hogy ki vagy. Csak vissza kell ütnöd és azt mondani: 'Nem, ez vagyok én!' Azt akarod, hogy máshogy nézzenek rád az emberek? Érd el! Ha azt akarod, hogy megváltozzanak a dolgok, menj és változtasd meg őket, mert ebben a világban nincsenek tündérkeresztanyák.”

„A nagy érzelmi válságok az újrakezdésre sarkallnak.”

„Már én is nehezen emlékszem. De még felderengenek az ígéretei...”

„Annyira félek, hogy elveszítek valamit, amit szeretek, hogy ezért semmit se vagyok hajlandó szeretni.”

„De az idő, azon kívül, hogy begyógyította a sebeimet, valami egészen különöset is tartogatott a számomra: megmutatta, hogy életünk során képesek vagyunk egynél több embert is szeretni.”

„Az elengedést nem lehet aggyal irányítani. Az igazi elengedéshez mély meggyőződés és kiábrándultság kell.”

„Ha el akar veszni, hagyd, hadd csinálja. Tűnjön csak el, menjen. Sétáljon olyan messzire, amilyenre csak tud. Ne is keresd. Nyugodtan hátradőlhetsz, mert ha a tiéd, vagy ha még szükséged van rá, akkor úgyis előkerül, vagy egyszerűen csak rábukkansz. Ennyire egyszerű ez. Ne ragaszkodj semmihez, és tiéd a világ. Igazából semmi sem tűnik el, csak tanít: az életre, arra, hogy ha valami a tiéd, veled marad. Sőt. El is tűnhet, de ha kell, rá fogsz bukkanni. Újra. Hagyd elveszni, visszatérni, és örülj, ha a kitérő után is vissza tud kerülni a helyére. Mert akkor az valóban a helye.”

„A félelem, hogy nem szeretek, verseng a rettegéssel, hogy nem szeretnek viszont.”

„Néha a múlt nem múlik el, nem hajlandó feledésbe süllyedni. Mellettünk marad, mintha azt mondaná: még nem végeztem veled!”


„Pedig a fülembe súgtad, el sose múlhat, a sírig tart majd a szerelmünk. Hittem a szádnak, éltem a mának, de boldogok mégsem lehettünk! Most a füledbe súgom, mennyire unom, értelmetlen ez a szenvedés, amit eddig kaptam, most visszaadtam, a szívedben ott a tompa kés.”

„Ha valaha is alkalmam lett volna meglátni, milyen is, vagy mit tud tenni az igaz szerelem, talán én is hittem volna benne.”

– Miért nem hívtál vissza?
– Nem volt mondanivalóm.