2012. július 3., kedd


„Eljön a pillanat, amikor muszáj rájönnünk, hogy ami elől egész életünkben menekültünk, az az egyetlen dolog, amivel szembe kell néznünk; egyszer azt mondtuk egy teherre, nem vállaljuk: a vezeklőing csupán annyi, hogy később megtudjuk, az a büntetésünk, hogy ez nem fog többet megismétlődni…”

„Az egész életedet eltöltheted mihaszna, légből kapott képzelgésekkel! Ha egy szerelem viszonzatlan, ott csak kérdések vannak, válaszok nem. Nem élhetsz úgy, hogy a végtelenségig vársz ezekre a válaszokra!”



„A legnehezebb dolog, amikor az ember nem tudja, hogy az eszére vagy a szívére hallgasson…”


„Most picit fáj a szívem, most picit hiányzik, ami elmúlt régen, most nem azt teszem, amit tenni akarok, most nem az vagyok, aki lenni akarok.”


„Felejtsd el az összes okot, amiért nem fog sikerülni, és higgy abban az egyben, amiért fog.”


„Az ágyadban pótolhatsz bárkit, de a szívedben ez nem ilyen egyszerű!”


„Végül kénytelen volt bevallani magának… beleszeretett, jobban, mint eddig bárkibe.”

„Inkább leszek rövid ideig boldog azzal, akit szeretek, mint egy életen át azzal, akit csak kedvelek!”


„Kapcsolat. Házasság. Gyerekek. Együtt megöregedni. Veszekedni. Elviselni egymást. Szeretni. Ott lenni valaki mellett, ha gyötrik az éjszaka emlékei, és ha szüksége van rád. És felébredni reggel az emlékeiddel, és olyasvalakivel megosztani, aki nem fordul el tőled azért, mert azt hiszi, hogy az élet csupa napsütés. Olyan társ kell, aki nem fél, hogy a végsőkig próbára tegyen…”


„Ha van valami, amit megbánhatsz életed során, az az, ha nem használsz ki minden percet arra, hogy boldog légy.”


„Egyszer jönni fog valaki, aki megtanítja, hogyan kell meghallgatni és megérteni, mit súg a szívünk...”


„Néha igenis önzőnek kell lenni… mert nem lehet úgy élni, hogy senkit ne bánts meg, de közben mégis valóra váltsd az álmodat.”


„Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap!”


„Amíg nem mondod valakire, hogy 'Ő az!' - addig nem szereted igazán. És ha felmerül benned a gyanú: 'Lehet, hogy mégsem Ő az? ' - azt jelenti, hogy már nem szereted.”


„Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl, nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a bizonyos reményben, hogy visszatalál majd hozzám.”


„Szeretlek - gondoltam. De nem mondtam ki. Nem attól tartottam, hogy az arcomba nevet, ehhez ő túl kedves. Sokkal inkább komolyabb dologtól rettegtem, attól, hogy nem mondaná azt, hogy ő is...”


„Mondanád neki, hogy szereted, de nem mered. Mondanád neki, hogy kell neked, de nem mered. Írnál neki levelet, hogy nem tudsz élni nélküle, de nem teszed. Lájkolnád ezt, de nem mered, mert rájönnének, hogy valaki kell neked.”


„Ha egy férfi különleges, azt hamarabb megérzed, mint gondolnád. Ösztönösen felismered és biztos vagy benne, hogy bármi történik, soha többé nem jön még egy, aki hozzá fogható.”


„Sok srác el sem hiszi, hogy nekünk annyi is elég, ha váratlanul magukhoz rántanak és kérdés nélkül megcsókolnak. Határozottság! Ettől lesz férfi a fiúból!”

„Mindig fáj, ha valaki elmegy. De ha elment, így kellett lennie. Még ha fáj is elfogadni…”



„Bárcsak azt mondhatnám egyszer: 'Igen, rajta túl vagyok'.”


„Nem az a nagy dolog, hogy közel lenni és szeretni, hanem távol lenni és kitartani.”


„Csinálhattok bármit, nincs más választás: vagy hinni, vagy tagadni, vagy kételkedni.”


„Írd ki a nap faszságát és lájkold be magad, mást úgyse fog érdekelni a jelentéktelen szavad! És, hogy feltedd még pluszban az i-re a pontot, ne csak lájkold, de kommentáld is a posztot.”


„Tulajdonképpen az az igazság, hogy semmi sem volt köztünk. Mindig én képzeltem valaminek a semmit.”


„A szív oly okból tesz dolgokat, mi ésszel nem indokolható.”


„A tehetségtelen, de nagyravágyó embereknek nem marad más, mint ócsárolni az igazi tehetségeket.



„Van az úgy: megy az ember valahol, erdőben vagy mezőn, és egyszer csak keresztúthoz ér. A környéket nem ismeri. Melyiken menjen tovább - nem tudja. De mennie kell. És olyan nehéz a választás, hogy a szíve is belesajdul az embernek. Fáj még akkor is, amikor továbbmegy. Azt gondolja: 'Jó úton megyek-e? Hátha a másikon kellett volna?' Így van az életben is, azt hiszem, tudni kell, melyik utat válasszuk.”


„Nincs olyan, hogy rossz döntés. Ha rosszul választasz, azt azért teszed, mert akkor épp arra a leckére volt szükséged. Amint megtapasztaltad következményeit, tudni fogod, hogy melyik a következő jó választás. Tudni fogod. Akkor és ott talán úgy tűnik, hibás döntést hoztál, de ne bánkódj emiatt, keresd a magasabb értelmét.”


A barátság nem első látásra születik, hanem felépül, ha van miből.” 


Amikor tudod, hogy nem jön, de mégis várod
Amikor tudod, hogy kár volt, mégse bánod
Amikor már aludnál és ébrednél is mellette
Amikor már Önmagaddal harcolsz ellene
Amikor rájössz, hogy mit sem ér a józan ész
Amikor rájössz, hogy miért ne, hisz egyszer élsz
Amikor világossá válik, hogy ez jó neked
Amikor világossá válik, hogy megteszed
Akkor vedd tudomásul, hogy igenis szereted!



Elég könnyű, ha nincs semmid, mert semmit sem tudsz veszíteni. De én már nem akarom ezt többé. Nem akarom, hogy ne legyen semmim. Én téged akarlak. Mindenestül. És nem érdekel, ha ezzel megkockáztatom, hogy újból elveszítek mindent!”


„Az asszony csak azt csalja meg, akit szeret, a többit egész egyszerűen faképnél hagyja.”


„Egyszer majd mindenki megtalálja a jobbat, az álmait, mindazt amiért és akiért élni, küzdeni érdemes. És akkor majd a múlt már csak egy emlék marad, egy gyönyörű gondolat, ami akár a jövőnk is lehetett volna…”


„Nem kötelező másokkal jót tenni, de ha jót teszel, az a jó valahogy mindig visszajut hozzád.”

„Elcsábítani egy nőt, ehhez nem kell nagy tudomány. De szépen elhagyni, erre már csak az érett férfi képes.”

„A hideg ráz, és jeges érzés fut végig a testemen, amikor arra gondolok: menni engedtem.”


„Az egyik legnehezebb dolog az életben, olyan szavakat viselni a szíveden, amelyeket nem vagy képes kimondani.”


„A legnehezebb dolog az életben: látni, hogy a személy, akit szeretsz, valaki mást szeret.”


„Ne hidd, hogy valamit is el lehet felejteni. Ha régen történt is, nincs elfelejtve semmi. Bármelyik pillanatban gyötörni kezdhet a lelkiismeret.”


„Ne sírj majd, ha nem leszek, lesz majd más, aki rád nevet.”

2012. július 2., hétfő


„A csönd volna jó. Kicsit könnyebb napok. Ne kérdezz semmit, ha látod, hogy fáradt vagyok.”


„Az élet olyan vicces, nem? Amikor azt hinné az ember, hogy már mindent kigondolt, amikor végre elkezd tervezni valamit, lelkesedik érte, úgy érzi, végre tudja, merre kell mennie, az ösvények megváltoznak, a jelek kicserélődnek, a szél másfelé fúj, északból dél lesz, keletből nyugat, és eltévedünk. Olyan könnyű szem elől téveszteni az utat, elveszíteni a helyes irányt.”

„Van egy tibeti mondás: ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít.”

„Nem adlak fel téged küzdelem nélkül.”

„Változatos a kapcsolatunk. Nekem Ő a minden, neki én egy barát, én érte mindig bármit, Ő értem egyszer talán tesz valamit. Mégis szeretem, bármi történjék, még ha hozzám se szól, vagy rám se néz, bevallom, fáj, ha nem köszön…”

„Néha könnyebb a zenével üvöltve sírni, mint a néma csendben arcodra fagyott mosollyal üldögélni.”


„Kinyitottam a szemem, és láttam, hogy az övé is nyitva, s az arcomat bámulja. Sosem értettem, miért néz így rám. Mintha én lennék a főnyeremény, nem pedig az őrületesen szerencsés nyertes.”


„Éjsötét a verem, mégis benne terem meg a boldogság.”


„Hiányzol – mondanám, ha látnám, hogy én is neked.”