2012. március 26., hétfő


„Mindenkinek van egy hercege. Valaki még nem találta meg, valaki keresi, valaki várja, valaki azt hitte, hogy az volt az. Mindegyik herceg kiszámíthatatlan, lehet, hogy akár holnap találsz rá, vagy még ma. Így hát ne szomorkodj, biztosan vágtat feléd, csak hosszú az út vagy megállt rózsát venni, szóval még nyugodtan feküdj vissza az ágyadba, és légy türelmes.”

„Nem a magasságtól félsz, hanem az eséstől. Nem a szerelemtől félsz, hanem attól, hogy nem szeretnek viszont. Nem félsz elengedni, attól félsz, hogy tényleg elmegy. Nem félsz attól, hogy újra megpróbáld, attól félsz, hogy megint ugyanaz fog fájni.”

„Ha hibázol, a szívedre ne vedd, a hiba a szeretethez vezet. Aki meglátja magában a hibát, az másoknak is könnyen megbocsát.”

„Normális embereknek tovább tart kimondani, hogy szeretlek. Első lépcső, mikor azt hiszed, hogy azt hiszed.  Aztán eljön a pillanat, mikor azt hiszed, hogy tudod. Aztán jön az, mikor tudod, hogy tudod, de nem tudod kimondani. És akkor következik az, amikor tudod, hogy tudod, és már nem bírod visszatartani…”

„Az ember mindig szebbet emlékszik, mint ami volt. Utólag már könnyebb a hazugság.”

„A gyermek tükörkép és tükör egyszerre. Tükörkép, mert tetteivel és szavaival minden tulajdonságodat visszatükrözi rád. Hiszen tőled tanulta.”

„Ameddig a szenvedés nem vezet Istenhez, nem szenvedtél eleget.”

„Mindig minden megszépül utólag, összebékül az árnyék a fénnyel, az emlékezet nem törődik a ténnyel.”